Parlant la gent … s’enten? 

Diu la dita que parlant la gent s’entén

O no?

Cada dia en tinc més dubtes, al sentir la ràdio, al veure les notícies a la televisió, al sentir la gent pel carrer o a les reunions de la feina. Parlar ja no és  diàleg, ja no és comunicació. S’ha perdut la capacitat d’escoltar i ja no es respecta les persones a les que va dirigit allò que es diu.

Mira sinó un dels llocs on el valor del parlar i del diàleg hauria de ser més evident, EL PARLAMENT!. I no només això, hauria de ser el model amb que els nens i els joves es sentissin estimulats i desitgessin emular. Però que tenim? Monòlegs dirigits a un grups de seguidors incondicionals destinats a provocar un aplaudiment en les files pròpies, monòlegs sense contingut, agressius, cecs a tot allò que no sigui la visió personal del líder. Sordera absoluta a les paraules que puguin sortir de la boca de no alineats.

Les persones ja no saben dialogar, no n’han après. Veuen que les preguntes no s’escolten, no es contesten, perquè no és contestar l’obrir la boca i que surtin paraules que no tenen res a veure amb la pregunta realitzada. AIXÒ NO ES DIÀLEG!

Les persones ja no saben escoltar, no s’esperen a que s’acabi la frase per a respondre i s’aixeca la veu per res. I el que parla no deixa expai a les persones que volen intervenir, parlant sense parar i aturant qualsevol intent de rèplica. AIXÒ NO ES DIÀLEG!

A cops crec que aquells que es senten referents i representants dels ciutadans només pensen: En realitat no importa ni el que dic ni el que diuen, només es tracta d’omplir el silenci amb paraules Paraules buides, molts cops agresives i que menyspreen als presents al fer patent que no s’espera res dels qui escolten, que no importa cap realitat més que la seva, desautoritzant al resta de persones a pensar, a opinar i a parlar.

Estic cansada de que em prenguin per tonta i amnèssica, o es creuen que no veiem el que passa? O que no recordem el que van dir fa quinze dies? Ens prenen per ninots sense cervell i no reaccionem!!!

Em sento vella, si els joves amb energia no reaccionen, com ho puc fer jo que ja no tinc forces quasi ni per escriure aquest blog.

Cada dia obro el televisor i veig el mateix: discursos grandiloqüents encaminats a autodeterminarse i autoproclamarse coneixedors de la veritat absoluta i salvadors del mon o de la part del mon que consideren important. Kim Jong-Un, Nicolás Maduro, Mariano Rajoy, Donald Trump, Vladimir Putin, Carles Puigdemont, Erdogan, Benjamín Netanyahu, …… i molts mes, parlant i parlant, sense escoltar mai, sense comunicar-se, SENSE DIALOGAR!!

I llenço aquest crit a tothom que vulgui sentir-me:

PARLEU!!

DIALOGUEU!!

COMUNIQUEU-VOS

que com deien els avis …

PARLANT LA GENT S’ENTEN !!

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *