PERSONES INCÒMODES

 

El mon està plegat de persones que resulten incòmodes, i sé que jo en soc una.

Es trist sentir-se incòmode, veure que la gent t’evita com si hi hagués alguna cosa repulsiva en tu…. que fa incòmoda a una persona? Una cadira amb el cul dur és incomode, també un llit amb un matalas excesivament tou o una escala amb els graons massa alts, però que fà incomoda la gent?

IMG_9150

Aquesta pregunta me la he fet mil cops, mirant arreu i veien davant quines persones fan reaccionar la multitud amb incomoditat. Alguns es fan ràpidament evidents, les persones que ens fan adonar del que no voldríem la nostra societat: pobles, captaires, prostitutes, … davant d’aquestes persones actuem com si no existissin, com si negant-les poguessin desapareixer del nostre mon perfecte.

D’altres mai acceptarem que ens resultin incòmodes però davant d’elles actuem evitant-les, mantenint les distàncies i evitant el contacte proper: grans obesos, persones amb mutilacions físiques evidents, lletjos, cecs, discapacitats mentals, … son persones que ens desperten els sentiments de por, por com si amb  el simple contacte ens poguessim encomanar. Ens omplim la boca de paraules boniques d’igualtat, de drets, …. però la veritat és que molts canvien de vorera, eviten el contacte visual o sentar-se al costat en un autobús. Quina hipocresia!

I després hi ha un colectiu de persones que passen desapercebudes  ja que no tenen cap tret distintiu físic que permeti senyalar-los amb el dit, però no per això són menys incòmodes. Son aquells que no no es sotmeten als convencionalismes  a la societat que els envolta, els inconformistes, els indignats, els que no acepten les mentides ni la hipocresia, els que es qüestionen les coses que viuen i que manifesten en veu alta la seva opinió discordant, els que aixequen la veu davant les injustícies, la corrupció, la manipulació. Aquestes persones són més incomodes que els claus que travessen els culs de les cadires i com a tals els arrenquen, serren o sotmeten a cops de martell.

La societat globalitzada rebutja als qui no s’ajusten als seus estereotips.

0A4A7042Benvingudes totes les persones incòmodes que omplen el mon, son la sorra que fa que els culs s’aixequin dels sofas massa còmodes, fan que cada cop que una persona canvia de vorera per equivar-les tinguin la percepció de l’espai que ocupen encara que girin la mirada, son l’aire qu
e provoca esgarrifances els dies de calor o el soroll discordant que fa que aixequis la mirada i busquis el seu origen encara que només sigui per evitar-lo.

Sense les persones incòmodes no hi hauria ningú que busqués altres camins, altres maneres de fer, horitzons nous i mes amples.

Un comentario:

  1. Hola Marta,
    M’ha agradat molt el teu blog i t’animo a tirar-lo endavant!
    Una abraçada ben forta
    Alex

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *